Departementet for Sundhed bad i efteråret 2011 konsulentfirmaet COWI om at beskrive og gennemgå lægemiddelområdet i Grønland. Baggrunden var de stigende udgifter til indkøb af medicin.
Undersøgelsen er nu ved at være færdig og består overordnet af en analyse af indkøbsprocessen og en analyse af handlemåder i sundhedsvæsenet, hvor der er set på lægernes ordinationsmønstre og overholdelse af Lægemiddelkomiteens rekommandationer, graden af brug af klinisk farmaci og niveauet af vidensdeling m.m. blandt de apoteksansatte i hele landet.
En lang række aktører på mange niveauer i sundhedsvæsenet har bidraget til analysen.
Det forlyder fra en foreløbig konklusion, at de foreliggende indkøbsaftaler er fornuftige og det ikke vil være en fordel f.eks. at flytte indkøb til Norge, som ellers har billigere priser på en række sygehusspecifikke lægemidler. Videre er det generelle billede, at løsningen af de farmaceutiske opgaver og service følger med udviklingen i Danmark. Der er områder ingenfor klinisk farmaci og overholdelse af rekommandationer, som kan udvikles - men at det ikke vurderes muligt med de nuværende personaleresourcer.
Det betyder samlet at lægemiddelområdet forvaltes fornuftigt; samtidig må nedbringelse af udgiftsniveauet findes i en strammere styring af rekommandationerne og samarbejde/vidensdeling med læger og øvrige sundhedsarbejdere.
Jeg har været glad for denne tilbagemelding, som er et skulderklap til farmakonomer og farmaceuter.
Nu lyder opgaven for os at argumentere for og skaffe de ekstra personaleresourcer, så vi kan bringe os selv i stand til at følge de ekstra anbefalinger i rapporten.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar