torsdag den 15. april 2010

De særlige grønlandske forhold!

Morgenradioavisen kl. 7:05: "Dagens flyvning med "Norsaq" (ja, vores fly har navne, som vi alle kender og bruger) er aflyst fra København i dag pga. vulkan-udbruddet på Island". Nå, vil nogen så sikkert tænke, hvad så?
Ja, hva' så? Det har stor betydning for hele landet, dels for de passagerer der skal til og fra Grønland og ikke mindst dels for dem som venter fragt fra Danmark - f.eks. som Landsapoteket og medicindepoterne ude i landet.
Vi har næsten alle en ugentlig flyleverance (foruden større skibsbestillinger med 8 ugers leveringstid). På Landsapoteket betød det i dag, at medicin som vi havde ventet og lovet til levering til særlige patienter, ikke når frem i dag og vi har her til aften fået at vide at flyet også er aflyst i morgen. Der vil sandsynligvis tidligst være forbindelse på mandag. Heldigvis er der ingen medicin til kemobehandling eller andre helt særlige patienter med ( det var der i sidste uge).
Der er tænkt kreativt med hensyn til ændring af ordinationer på sengeafdelingerne. Ude i landet kan det komme på tale, at der må lånes medicin på nabosygehusene - hvis der ellers er fly-afgange og der er andre der har noget af den ønskede (og ofte) særlige medicin, som er bestilt og skulle komme med flyet.
Det er aldrig kedeligt at arbejde med "de særlige" grønlandske forhold.....

Her ses et billede af airbus'en Norsaq og en Dash 7 i Atlantlufthavnen, Kangerlussuaq.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar