tirsdag den 20. april 2010

Grønland og askeskyen

Nu har vi været under påvirkning af askeskyen fra den islandske vulkan i 5 dage. Stille og roligt kan vi mærke det - ikke i vores private liv men:
Jeg kan ikke komme til Danmark for at tale med ansøgere og afholde forskellige relevante møde - det klarer vi nok - men: værre er det, at vi ikke modtager vores flyvarer. Vi gennemgår ugens flybestililng med "tættekam" for at sikre hvad der er mest væsentligt. Og checker med vores sengeafdelinger; hvad er mest kritisk.
Der bliver afsendt endnu en flybestililng, som vi endnu ikke ved, hvornår kan komme til Nuuk. Imens har vi gang i forskellige kontakter til de hospitaler, som sundhedsvæsnet har aftaler med i Island og Norge, så vi evt. kan få medicin med retur ved evakueringsflyvninger.
Sif har gang i forskellige undersøgelser om, hvorledes vi kan erstatte magistrelle TB-miksturer til børn med opslemning af tabletter (hele/halve/pulveriserede) i vand/saftevand etc med faglig back up fra Region Hovedstadens Apotek i Herlev
Midt i det hele kommer så meddelelsen om, at luftrummet over sydgrønland op til polarciklen er lukket. Dermed er alt ligegyldigt, vi må bare vente og håbe at vi klarer efterspørgslen. 
Kryds fingre sammen med os! Vi keder os i hvet fald ikke.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar